Image from Google Jackets

Afrika'da krizler, kriz yönetimi ve Türkiye / editör, Ahmet Nafiz Ünalmış, Ceren Gürseler.

Contributor(s): Language: Turkish Series: Akçağ Yayınları ; 1555. | Akçağ Yayınları. Siyaset bilimi dizisi ; ; 2.Publisher: Balgat-Çankaya, Ankara : Akçağ Yayınları, 2019Edition: 1. baskıDescription: 278 sayfa ; 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9786053424857
Subject(s): LOC classification:
  • HC 800 .A37 2019
Summary: Afrika uluslararası ilişkilerde önemini giderek artıran bir bölgedir. Afrika ülkeleri arasındaki ilişkilerin, krizlerin yanı sıra kıta dışından devletlerin, evrensel veya bölgesel örgütlerin kıtadaki faaliyetleri Afrika’nın önemini ve küresel siyasetteki rolünü anlamak için önemlidir. Askerî, ekonomik başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan müdahaleler küresel çaptaki stratejilerin, planlamaların önemli bir ayağının Afrika olduğunu göstermektedir. Sömürge yönetimlerinin tasfiyesine, sömürgelerin self-determinasyon hakkını çalıştırarak bağımsızlıklarını kazanmasına rağmen bu tablo devam etmektedir. Türkiye’de Afrika’ya olan siyasi, diplomatik, ekonomik ve akademik ilgi giderek artmaktadır. Kıta devletleri ile yürütülen çok boyutlu ilişkiler bugün “stratejik ortaklık” olarak nitelendirilmektedir. Bu derleme kitap Türkiye açısından değerlendirmelerde bulunarak ve kriz olgusuna odaklanarak kıtanın dünya siyasetindeki yerinin anlaşılmasını amaçlamaktadır. Soğuk Savaş sonrası parametrelerde kriz ve kriz yönetiminin giderek önemini artırdığı bilinciyle hazırlanan bu derleme kitap Türkiye’deki Afrika ve kriz çalışmalarına önemli bir katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Arka kapak.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode
Book Book ANKARA BİLİM ÜNİVERSİTESİ HC 800 .A37 2019 (Browse shelf(Opens below)) Available 0008480

Kaynakçalar bölüm sonlarındadır.

Afrika uluslararası ilişkilerde önemini giderek artıran bir bölgedir. Afrika ülkeleri arasındaki ilişkilerin, krizlerin yanı sıra kıta dışından devletlerin, evrensel veya bölgesel örgütlerin kıtadaki faaliyetleri Afrika’nın önemini ve küresel siyasetteki rolünü anlamak için önemlidir. Askerî, ekonomik başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan müdahaleler küresel çaptaki stratejilerin, planlamaların önemli bir ayağının Afrika olduğunu göstermektedir. Sömürge yönetimlerinin tasfiyesine, sömürgelerin self-determinasyon hakkını çalıştırarak bağımsızlıklarını kazanmasına rağmen bu tablo devam etmektedir. Türkiye’de Afrika’ya olan siyasi, diplomatik, ekonomik ve akademik ilgi giderek artmaktadır. Kıta devletleri ile yürütülen çok boyutlu ilişkiler bugün “stratejik ortaklık” olarak nitelendirilmektedir. Bu derleme kitap Türkiye açısından değerlendirmelerde bulunarak ve kriz olgusuna odaklanarak kıtanın dünya siyasetindeki yerinin anlaşılmasını amaçlamaktadır. Soğuk Savaş sonrası parametrelerde kriz ve kriz yönetiminin giderek önemini artırdığı bilinciyle hazırlanan bu derleme kitap Türkiye’deki Afrika ve kriz çalışmalarına önemli bir katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Arka kapak.